top of page

Het blauw van Lago di Sorapis

Lago di Sorapis was het meest indrukwekkende meer dat we ooit bezochten. Dit gletsjermeer is eveneens de bekroning op een adembenemende wandeling van ongeveer 2,5 uur. Het melkachtig blauwgroene water is echt een must-see. Wij vatten hieronder onze tips voor de ideale Sorapis-ervaring samen.


Lago di Sorapis

Wanneer bezoek je Lago di Sorapis het best?


Wij maakten een roadtrip door de Dolomieten in het zomerseizoen, namelijk in juli. De wandeling is bekend onder toeristen, waardoor je best in de vroege voormiddag aan je tocht begint. Dit om drukte te vermijden zowel aan het meer als tijdens de wandeling. In het laagseizoen natuurlijk het anders zijn.


Hoe kom je bij Lago di Sorapis?


Je vertrekt best in Passo Tre Croci bij Cortina D’Ampezzo. Daar kan je je auto of camper parkeren. Van hieruit starten twee wandelroutes, route 215 en route 217. Wij namen route 215 aangezien dit blijkbaar het meest toegankelijke pad is. Ondanks dat deze route bekend staat als goed begaanbaar, kom je soms toch ook iets moeilijkere stukken tegen, wat het interessant houdt. Daarnaast wandel je door een fantastisch mooie omgeving, wat de tocht op zich al de moeite waard maakt. De wandeling is zeer gevarieerd, wat maakt dat je de camera achter elke bocht opnieuw boven haalt. Je wandelt door een stuk bos, langs enkele obstakels zoals wat sneeuw en enkele omgevallen bomen en omringd door bergen. Op de moeilijkste delen werden wel kabels en trappen voorzien, waardoor iedereen zich aan de wandeling kan wagen. Als kers op de taart komt na ongeveer 2,5 uur wandelen plots het prachtige gletsjermeer te voorschijn.


Nog enkele tips…

Wij zijn geen geoefende wandelaars, maar wandelden 2,5 uur naar het meer en 2 uur terug naar onze vertrekplaats. We hadden wel goede wandelschoenen aan en dit was geen overbodige luxe.

Neem voldoende water mee bij warm weer want wij vonden geen plek om onze flessen te vullen.

Daarnaast is Lago di Sorapis ook de ideale picknickplaats, dus enkele boterhammen en een stukje chocolade in de rugzak mogen niet ontbreken.

Wanneer je binnenkort naar de streek trekt, zouden we aanraden om hand-alcohol mee te nemen. Op sommige delen van het parcours neem je namelijk stalen kabels vast. In tijden van corona, is het natuurlijk handig om achteraf even je handen te ontsmetten.


WIj bij Lago di Sorapis

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page