top of page

Onze favorieten in de Dolomieten

Bijgewerkt op: 3 aug. 2023

Onze roadtrip door de Dolomieten met Coiske (onze DIY-camper) was eerder een ‘ingeving van het moment’. De situatie met het coronavirus verstoorde onze oorspronkelijke reisplannen, waardoor we last minute voor Zuid-Tirol kozen. De trip was dus niet zo goed voorbereid, waardoor we zeer aangenaam verrast werden door wat de streek te bieden heeft. Daarom vatten we onze roadtrip met onze favoriete plekjes in de Dolomieten in deze post samen.


Ellen in de Dolomieten in onze zelfgebouwde kampeerbus

Onze route door de Dolomieten
Onze route door de Dolomieten

Peitlerkofel (dag 1)

We startten onze trip in het Puez-Geisler Natuurpark met de Peitlerkofel als meest gekende berg. Dit natuurpark hebben we voornamelijk met Coiske verkend, aangezien het weer een beetje tegenzat, maar je kan er ook heel mooie wandelingen maken. Het was dan ook niet moeilijk om hier een slaapplaats met uitzicht te zoeken voor onze eerste nacht in Zuid-Tirol.


Aardpiramiden van Perca (dag 2)

De aardpiramiden van Perca in het Val Pusteria is een bijzonder natuurverschijnsel dat de moeite waard is om even langs te rijden. Aardpiramiden ontstaan door erosie op plekken waar harde gesteenten, zachte gesteenten bedekken. Je wandelt er vanaf de parking in een half uur naartoe. Je hoeft er slechts maximaal twee uurtjes voor uit te trekken, maar je wandelt met een mooi uitzicht naar dit opmerkelijke natuurfenomeen!


Lago di braies (dag 2)

Na Perca, reden we door naar lago di braies. Dit insta-famous meer is overdag zeer toeristisch, maar ‘s avonds en ‘s morgens kan je in alle rust genieten van de schoonheid die deze plek te bieden heeft. Een meer uitgebreide post over ons bezoek aan lago di braies, inclusief onze tips voor een aangenaam bezoek, kan je hier terugvinden.


Lago di sorapis (dag 3)

Onze volgende hotspot is ongetwijfeld dit bekende gletsjermeer gelegen in het Parco Naturale delle Dolomiti D’Amprezzo. Het meer is een must-see in de Dolomieten aangezien de kleur van het water tot de verbeelding spreekt. Daarnaast is de klim ernaartoe op zich reeds de moeite waard. Meer foto’s en info over Lago Di Sorapis en de tocht ernaartoe kan je hier terugvinden.


Tip: Na onze wandeling naar lago di sorapis, reden we door Cortina d’Amprezzo. Hier werden in 1956 de olympische winterspelen gehouden. De schans die toen gebruikt werd staat er nog steeds nostalgisch te pronken. Leuk om even naartoe te wandelen!


Koppel bij Lago di Sorapis

De schans dateert van de Olympische Winterspelen 1956
De schans dateert van de Olympische Winterspelen 1956

Val Gardena (dag 4)

Ondanks dat door de Dolomieten rijden altijd indrukwekkend is, is deze vallei toch veruit het mooiste gebied waar we doorreden. We parkeerden Coiske dan ook even aan de kant om de buurt te verkennen. Spontane stops zijn vaak de beste, en dat bleek nu niet anders. Val Gardena is een bekend skioord, dat ook in de zomer zeker het bezoeken waard is. We namen de kabellift naar een hoger gelegen punt en dronken hier iets op het terras van bar/restaurant ‘Dantercepies’ met een fantastisch uitzicht. Nadien daalden we te voet af, terwijl we omgeven werden door al het moois dat Zuid Tirol te bieden heeft. Val Gardena is tevens ook een vertrekpunt voor veel andere wandelingen voor elk niveau.


Seceda (dag 5) Onze favoriete dagtrip in de Dolomieten, was ongetwijfeld Seceda. Met de kabellift vertrokken we vroeg in de ochtend naar Mount Seceda, waar we een zeer mooie wandeling maakten en lunchten in een berghut met een fantastisch uitzicht. Een uitgebreid verslag over onze uitstap naar Seceda kan je hier terugvinden.


Lago di Carezza (dag 6)

De enige tegenvaller in de Dolomieten was voor ons de ‘Karersee’ of ‘Lago di Carezza’. Van dit meer werd een grote toeristische attractie gemaakt, maar er is niet zo veel te zien is. Het meer is klein en je wandelt er op 15 minuutjes rond op een volledig afgesloten aangelegd pad. Ook is er een platform gemaakt op de plaats waar iedereen dezelfde mooie foto kan maken. Recent werd een groot deel van de bomen verwoest door een storm, waardoor de omgeving een deel van haar magie verliest. Lago di Carezza was onze laatste stop in de Dolomieten, waarna we doorreden naar de Provence voor het vervolg van onze roadtrip.


Lago di Carezza

EXTRA: Vajolet towers & drei zinnen

De bekende wandelingen naar de vajolet towers en de drei zinnen hebben we op onze trip door Zuid-Tirol niet gedaan. Enerzijds hadden we niet voldoende tijd, anderzijds was het er erg druk en gezien de corona-omstandigheden verkozen we om de drukke toeristische wandelingen aan ons voorbij te laten gaan. Deze twee bezienswaardigheden geven ons in ieder geval een goed excuus om in de toekomst nog eens opnieuw richting de Dolomieten af te zakken!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page