top of page

Een gids door Umbrië, het groene hart van Italië

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023


Onlangs bracht Ellen een weekje door met familie in Umbrië, een regio in centraal Italië. De regio staat bekend als ‘het groene hart van Italië’ en van zodra je er arriveert, begrijp je helemaal waarom. Het heuvelachtige landschap van deze regio is bedekt met wijn- en olijfgaarden die er prachtig groeien door de goede blootstelling aan de zon. De regio grenst aan Toscane en de regio’s hebben veel met elkaar gemeen. Toch trekken de meeste toeristen nog steeds naar Toscane, waardoor je in Umbrië meer ademruimte hebt om te genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft. Benieuwd? Lees hieronder verder voor onze tips!


Nuttige info alongtheroad:

Ideale periode: april - juni; september en oktober (juli-augustus: drukker en warmer)

Reisduur: 7+ dagen

Vervoer: (huur)auto of camper

Luchthaven: Perugia

Overnachten: Wij verbleven in residence Serena, een gezellig vakantiedomein op een prachtige locatie (https://residenceserena.be/)Uitzicht vanaf B&B Serena, Umbri¨
uitzicht van B&B Serena

Steden & dorpen

Umbrië heeft naast natuur ook veel sfeervolle steden met een rijke geschiedenis. Naast de hoofdstad Perugia, heb je het prachtige Assisi dat bezocht wordt door gelovigen van over de hele wereld. Ook als je niet op bedevaart bent, is Assisi één van de hoogtepunten van je trip door Umbrië. De stad blijft je verrassen met mooie uitzichten, gezellige straatjes en historische gebouwen. Ook de kleinere steden Spello, bekend als de kleurrijkste stad van Umbrië, en Castiglione del Lago, gelegen aan het grootste meer van de regio, zijn volgens ons echte aanraders!


Castiglione del Lago
Castiglione del Lago

uitzicht op Assisi
Assisi

vrouw in Spello, omring door bloemen
Spello, kleurrijk stadje

Natuur

Umbrië bezoeken doe je in de eerste plaats voor de prachtige landschappen. Er zijn tal van natuurgebieden in Umbrië die je kan bezoeken en waar je eindeloos kan wandelen, maar ook buiten deze parken is Umbrië gewoon adembenemend. Het grootste is het nationaal park monti Sibillini, maar ook het Parco del Monte subasio is een bezoekje waard. Wij reden er met de auto naar boven (opgelet, zonder SUV of 4x4 kan je hier niet tot op de top rijden) en werden onderweg vergezeld door een kudde (semi) wilde paarden, een magisch moment! Een andere aanrader ligt in het zuiden van Umbrië nabij Terni, namelijk de Cascata delle Marmore. Dit is een kunstmatige waterval, maar daarom zeker niet minder impressionant. Tip: check zeker de openingstijden op hun website. De watervallen functioneren niet continu & worden aangezet op bepaalde tijdstippen.Uitzicht op de Monte Subasio
Uitzicht op de Monte Subasio


Wilde paarden op de Monte Subasio
Wilde paarden op de Monte Subasio

Cascata delle Marmore
Cascata delle Marmore

Wijn proeven

Drink je al eens graag een lekker Italiaans wijntje? Ook dan kom je in Umbrië aan je trekken! Haast je naar Montefalco en rijdt (of wandel) langs de meest idyllische wijngaarden. De wijn proeven (of gewoon drinken) doe je op het terras van één van de plaatselijke ‘enotecas’ in het historisch centrum van Montefalco.Tags:

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page