top of page

Gieren spotten in Canyon de Lumbier, Spanje

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

Een niet-te-missen stop tijdens onze roadtrip door Noord-Spanje was Canyon de Lumbier, in Navarra. Een kloof die gekend staat om de vele gieren die je er kan spotten. De roofvogels vliegen er voortdurend boven je hoofd, waardoor je ze echt van zeer dichtbij kan aanschouwen. Een must voor elke natuur- en vogelliefhebber!



Regio: Navarra, Spanje Parking: aparcamiento Foz de Lumbier Kostprijs: 3 euro voor de parking + inkom Niet vergeten: verrekijker, wandelschoenen (voor de uitgebreide wandeling), handdoek(en), zaklamp (of smartphone)



Gieren spotten

Ondanks de indrukwekkende rotswanden, en de rivier Irati die langs ons voorbij stroomde, waren het de vale gieren die met de meeste aandacht gingen … vliegen. Ze cirkelden sierlijk boven ons hoofd tijdens het wandelen, om zich nadien te nestelen in de wanden van de torenhoge rotsen, die tot wel 150 meter boven ons uitstaken. Bryan was helemaal in zijn nopjes! We wisselden constant af tussen onze camera en de verrekijker, maar kwamen toch ogen te kort. Je hoort het al, de ideale activiteit voor jong en oud! Hou er wel rekening mee dat het er erg warm kan zijn, wij bezochten de kloof daarom bewust in de late namiddag.



Pootje baden

Tijdens de wandeling kan je het pad even verlaten door een stukje naar beneden te lopen, naar de rivier. Ellen kon het niet weerstaan om even haar wandelschoenen uit te doen en met de voeten in de rivier te lopen. De mooiste plek om even verkoeling op te zoeken!



Wandelen

Het eerste deel van de wandeling wandel je door de kloof en langs de rivier. Dit is een makkelijk begaanbaar en toegankelijk pad. Daarna kom je aan bij een oude treintunnel die vroeger gebruikt werd voor de eerste elektrische trein in Spanje. De treintunnel is niet verlicht, waardoor een lampje handig is om mee te hebben. We zagen veel mensen voor of na de treintunnel al terugkeren naar de parking, en dat kan perfect als je geen zin hebt in een langere wandeling. Wij kozen ervoor de omgeving nog wat verder te verkennen en deden de rondwandeling bij avondlicht. Een keuze waar we geen spijt van kregen, want de zakkende zon over het landschap zorgde voor het gouden randje van de dag. Onderweg werden we vergezeld door twee grazende hertjes en een kudde loslopende schapen die we reeds van ver hoorden dankzij de belletjes om hun nek. De wandeling is 6 km lang, staat goed aangegeven en je komt vanzelf terug bij de parking. Het is absoluut een aanrader om de omgeving rond de canyon verder te verkennen, als je in de mogelijkheid bent!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page