top of page

Verrassende roadtrip Noord-Spanje

Bijgewerkt op: 17 jan.

Een onverwachte werkvrije week, bracht ons al even onverwacht in het Noorden van Spanje. Velen zien Spanje misschien eerder als een zon-zee-strand-vakantie, maar wij waren benieuwd naar wat het land nog meer te bieden had en de Noordelijke regio stelde ons niet teleur. In plaats van overvolle stranden, zagen we er prachtige stukjes natuur die we op sommige momenten volledig voor onszelf hadden. We delen hieronder de mooiste en leukste locaties met jullie, maar niet verder vertellen he!

Wil je zelf eens een roadtrip maken met een kampeerbusje? Huur eens een camper van particulieren via Yescapa!

Kamperen in Noord-Spanje

Regio: Noord-Spanje (Aragon, Navarra en Baskenland)

Aantal dagen: 1-2 weken

Beste reistijd: april tot oktober voor een lekker zonnige vakantie

Vervoer: (huur)auto of camper


Noord-Spanje canyon

Spaanse Pyreneeën

De Pyreneeën zijn erg geliefd onder wandelaars, maar vaak kiest men voor een bezoek aan Franse zijde. Het gebied strekt zich uit over de grens van Frankrijk en Spanje en is ook langs Spaanse zijde adembenemend. Wij verbleven twee dagen in het nationaal park Ordesa y Monte Perdido en maakten er een prachtige veelzijdige wandeling, waar we eerder al een uitgebreide blogpost over schreven. Wandelliefhebbers zullen graag enkele dagen langer in dit gebied doorbrengen om zo ook de andere nationale parken te verkennen.

Tip: wij overnachtten op deze parking met geweldig uitzicht op de bergen, maar opgelet: hier zal je ook in het laagseizoen niet alleen zijn!
Embalse de Mediano

Dit stuwmeer in Aragon is voornamelijk op het einde van de zomer een bezoekje waard. Het waterniveau is dan zodanig gezakt dat je op de bodem van het meer kan wandelen. Ook de kerk van de verzonken stad Mediano, komt in deze periode volledig op het droge te liggen. Dit was ongetwijfeld één van de meest bijzondere plekken waar we ooit overnacht hebben. We zijn er dan ook twee nachten gebleven. Meer info en tips geven we mee in onze uitgebreide blogpost over Embalse de Mediano.


Embase de mediano in de zomer

Canyons in Navarre

We bezochten tijdens onze roadtrip 2 canyons. De eerste was Canyon de Lumbier. Een kloof die gekend staat om de vele gieren die je er kan spotten. De roofvogels vliegen er voortdurend boven je hoofd, waardoor je ze echt van zeer dichtbij kan aanschouwen. Ik moet je waarschijnlijk niet vertellen dat Bryan hier in zijn nopjes was! De canyon is echter niet enkel voor vogelliefhebbers de moeite waard, de omgeving is werkelijk prachtig en zeer toegankelijk. Door de canyon wandelen doe je op een aangelegd wandelpad waarop je eenvoudig langs dezelfde weg kan terugkeren. Wanneer je verder door de tunnel naar de achterkant van de canyon wandelt kan je de omgeving nog verder verkennen. Er is een rond-wandeling gepland die je zo weer terug bij de parking brengt. Meer over Canyon de Lumbier kan je terugvinden in onze aparte blogpost. Wanneer je deze plek bezoekt, is canyon d’Arbayun een stop die je makkelijk op de weg kan leggen. Wij bekeken de canyon vanaf de Mirador en ook hier kan je prachtige roofvogels spotten, vergeet dan zeker je verrekijker niet!

Tip: we zagen enkele mede-camperaars die op de parkeerplek van de mirador geslapen hadden, de ideale plek om van je ochtendkoffie te genieten, als je het ons vraagt!Urdaibai Wil je toch even langs de kust tijdens je trip door Spanje? Dat kan natuurlijk ook! één van onze favoriete plekjes was Urdaibai, een natuurreservaat aan een riviermonding met leuke kleine strandjes en een haventje. Je waant je er op een mini-eiland waar je een mooie dag met je voeten in het water en je snoet in de zon kan beleven. Enkel opletten dat de krabbetjes zich niet aan je tenen vastklampen.Flysch

Na ons bezoek aan Urdaibai reden wij nog wat verder langs de kust, op zoek naar een mooi natuurverschijnsel, genaamd Flysch. Deze grillige gesteenten vind je langs de kust terug. Ze geven een bijzondere uitstraling aan het strand en de kliffen. Bewonder het vanaf dit uitkijkpunt. Afhankelijk van het tijdstip waarop je deze plek bezoekt, kan je helemaal naar beneden wandelen tot op het strand, een echte aanrader!Aiako Harria Onze laatste slaapplek in Spanje vonden we in natuurpark Aiako Harria. Een geweldig minder bekend natuurpark waar je eindeloos kan wandelen en genieten van de ongerepte natuur. Je krijgt er ongetwijfeld ook bezoek van enkele plaatselijke bewoners, zoals paarden, koeien en schapen. We werden er wakker boven de wolken, een magische ervaring!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page