top of page

De mooiste wandeling in de Spaanse Pyreneeën

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

Als je maar één wandeling kan doen in de Spaanse Pyreneeën, zorg dan dat het deze is! De wandeling naar de vallei van Ordesa is één van de meest veelzijdige die we ooit deden. Het is een wandeling die alles heeft: mooie uitzichten over bergtoppen, een vallei en watervallen in overvloed!


Ellen in een berglandschap in Ordesa

Regio: Nationaal park Ordesa Y Monte Perdido

Parking: parking in Torla, in het hoogseizoen moet je je auto hier parkeren en rijden er om de 20 minuten bussen naar de start van de wandeling. In het laagseizoen kan je je auto meteen aan het startpunt parkeren, op parking Pradera de Ordesa.

Prijs: € 4,5 pp voor een busticket heen en terug

Wandeling: 20km of 15km

Niet vergeten:

- Stevige wandelschoenen

- Voldoende water

- Een waterfilter om de drinkflessen onderweg bij te vullen


Uitzicht vanaf de parking in Torla, een dorp tegen de bergwand
Uitzicht vanaf de parking in Torla

De wandeling die wij deden, bedraagt 20 km. Indien fysiek mogelijk, raden we zeker aan de volledige wandeling te doen. Voor wie een minder zware wandeling wil maken is er ook een korter alternatief van 15 km. Bij deze alternatieve route, wandel je heen en terug naar de grote waterval langs de rivier en is het pad veel beter begaanbaar. Deze is, gezien zijn toegankelijk karakter, ook meteen veel toeristischer. Vertrekken doe je op parking Pradera de Ordesa. In het laagseizoen kan je hier parkeren, maar in het hoogseizoen is deze parking niet bereikbaar. Dan ben je verplicht te parkeren op het parkeerterrein in Torla en van hieruit de bus te nemen naar Ordesa.De wandeling start met een serieuze klim. Je moet meteen 600 hoogtemeters door het bos overwinnen. Na deze eerste inspanning, heb je het moeilijkste deel wel meteen achter de rug en word je beloond met een fenomenaal berguitzicht, namelijk de mirador de calcilarruego op 1950 meter hoogte.Na even uitblazen op dit uitkijkpunt met zicht op de ingang van de Ordesa kloof en de omliggende bergen zet je je tocht verder. Je wandelt de Ordesa kloof binnen en wordt voortdurend getrakteerd op de mooiste vergezichten die het ideale decor vormen voor een lunchpauze. Je daalt langzaamaan af door de prachtige vallei tot aan de grote waterval, Cola de Caballo. Wanneer je hier aankomt, heb je al meer dan de helft van de tocht afgelegd. Dit is ook het eerste moment waarbij je je drinkfles kan bijvullen, zorg dus voor voldoende water in de rugzak bij vertrek!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page