top of page

Wij gaan op camper-trip en nemen mee...

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

Een campertrip, leuk! Maar wat moet je nou juist allemaal meenemen? Kamperen in een kampeerbus geeft veel vrijheid tijdens het reizen. Wij vinden het zalig om op het moment zelf te kunnen beslissen om nog wat langer te blijven op plaatsen waar we nieuwsgierig naar zijn en andere, vaak meer toeristische, plaatsen sneller dan voorzien te kunnen verlaten. Die vrijheid heb je meestal niet wanneer je op voorhand al hotels moet vastleggen. Reizen in een kampeerbus vraagt wel wat meer voorbereiding. Je moet (en kan ook) veel meer spullen zelf voorzien. Vandaag delen we graag onze favoriete gadgets die steevast mee met ons op weekend of op reis gaan!


Doucheset + washandjes

Douchen in een zelf-gebouwd busje kan een uitdaging zijn, zeker op dagen wanneer de zon zich nog niet laat zien. Wij gebruiken deze mobiele doucheset die we aan ons busje omhoog hangen om een snelle (koude) douche te nemen. De doucheset werkt door middel van een dompelpomp op 12 volt. In de zomer douchen we buiten, maar in de winter gebruiken we onze badkuip in het busje. Om ons water te sparen douchen we uiteraard niet elke dag en nemen voldoende washandjes mee om ons tussendoor te kunnen verfrissen tijdens de reis. Want zeg nu zelf, je wil er toch nog steeds fris uitzien op die vakantiefoto’s?


Oplader op brandaansteker

Ondanks dat we voldoende USB-aansluitingen hebben om onze apparaten op te laden in de cabine van ons kampeerbusje, zouden we onze oplader op de brandaansteker niet meer kunnen missen. Wij laden vaak onze GSM of camerabatterijen op ‘alongtheroad’ en dan is het handig om een oplader mee te hebben voor op de brandaansteker.


Guirlande op batterijen

Oplaadbare lampen of lampen op batterijen zijn onze beste vriend tijdens het reizen met ons busje. Een guirlande of lichtslinger op batterijen zorgt ‘s avonds voor dat extra beetje sfeer (en licht) als we buiten nog een wijntje zitten te drinken. En… het ziet er nog fotogeniek uit ook, van een win-win situatie gesproken!


Magneten

(Sterke) magneten zijn superhandig in een kampeerbusje. We gebruiken ze voor heel veel zaken, van het ophangen van een waslijn, tot het vastzetten van ons muggennet. We zorgen dat we er altijd wat op reserve mee hebben en ze komen tijdens ons tripje telkens meermaals van pas!


Porta Potti

Het is misschien niet het meest sexy gadget om mee te nemen op kampeertrip, maar wij zouden ons draagbaar toilet niet meer kunnen missen! Oorspronkelijk kochten we hem voor in noodgevallen, wanneer we geen toilet ter beschikking hebben. Met de huidige coronatijden, waarbij de horeca en dergelijke soms gesloten zijn, is onze porta potti nog belangrijker geworden. Wij hebben dit compacte model gekocht en zouden zo opnieuw hiervoor kiezen. De spoelknop van dit model is van betere kwaliteit. Belangrijk is ook om snel-oplosbaar toiletpapier te kopen, alsook de bijhorende milieuvriendelijke toiletvloeistof.


Vuurschaal / BBQ

Wie kamperen zegt, zegt kampvuur en als wij kampvuur zeggen, bedoelen we ook BBQ! Want wat is er gezelliger dan een vleesje grillen in open lucht tijdens een campertrip? Om dit overal op een veilige manier te kunnen doen gebruiken wij een twee-in-één vuurschaal waarop ook een BBQ-rooster voorzien kan worden. Je kan natuurlijk ook zonder vuurschaal een kampvuur maken, maar het is veiliger en properder om het wat hoger van de grond te doen. Wij gebruiken hiervoor deze vuurschaal die compact en makkelijk mee te nemen is, want wie met een busje reist weet dat dit twee heel belangrijke eigenschappen zijn!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page