top of page

Ontdek Les Baux-de-Provence

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

Les Baux-de-Provence is een gemeente in de regio Provence-Alpes-Cote d’Azur en daarom de perfecte tussenstop tijdens een roadtrip door Frankrijk. Of je nu de Provence bezoekt of de Camargue, je kan dit verrassend stadje zeker op de weg leggen. Zowel voor toeristen die van geschiedenis houden, als diegenen die op zoek zijn naar gezellige straatjes, is het een bezoekje waard.

Ligging

Wij bezochten Les Baux-de-Provence nadat we enkele dagen doorbrachten in de Camargue. Het stadje zelf heb je op een dagje zeker gezien, maar het bevindt zich in natuurpark Les Alpilles en ook daar moet je gewoon even doorheen rijden of wandelen. Je hebt er een prachtig uitzicht op de burcht en de stad die bovenop een rots gelegen zijn. Het was dan ook de ideale plek om nadien te kamperen!



Wat valt er te beleven?

Chateau des Baux

Het kasteel van Les Baux-de-provence lokt veel bezoekers doordat het een indrukwekkende ruïne is middenin een prachtige omgeving. Je kan er meteen naartoe vanaf de parking of door de stad. Reis je met kinderen? Check zeker de website vooraf, aangezien er soms workshops doorgaan waarbij ze de kleintjes oude ambachten aanleren.



Museum Carrières de Lumières

Het museum van les Baux, waar projecties op de muren worden getoond, zou zeker de moeite waard zijn, in het bijzonder ook voor kinderen. Het museum bevindt zich in de rotsen en is een voormalige steengroeve. Je kan wel best vooraf reserveren als je het wil bezoeken. Wij deden dat niet, en konden het museum dus niet meepikken.


Souvenirshoppen

We vinden het altijd leuk om een stukje van op reis mee te nemen naar huis. Dat kunnen schelpjes of steentjes zijn, wat gedroogde lavendel of een hebbedingetje uit één van de plaatselijke souvenirshops. In les Baux vonden we heel authentieke kwaliteitsvolle winkeltjes, waar we wat Marseille-zeep en plaatselijke lekkernijen kochten. Als je iets wil meenemen naar huis, vind je het hier!



Genieten van het uitzicht

Aangezien de stad in natuurpark les Alpilles gelegen is, heb je op verschillende plekken binnen de stad een prachtig zicht. Neem er een ijsje bij of ga lekker zitten op één van de gezellige terrasjes en geniet!


Wandelen in les Alpilles

Dankzij de ligging van Les-Baux, in een keten van kalkheuvels, is het ook de uitgelezen streek om een stevige en mooie wandeling te maken in Les Alpilles. Neem dus zeker je wandelschoenen mee, als je er wat meer tijd kan spenderen dan één dag.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page