top of page

Starten met kamperen: hoe doe je dat?

Bijgewerkt op: 24 jan.

Hoewel Bryan al z'n hele leven kampeert, was Ellen helemaal geen kampeerder toen we elkaar in 2018 leerden kennen. Zo zie je maar, kamperen kan je wel degelijk leren! Heb jij altijd al eens willen kamperen, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Met onderstaande tips zet je de eerste stappen richting een avontuurlijke vakantie met de camper of tent.Check je comfort

De ene kampeerder neemt het liefst zo weinig mogelijk mee en slaapt in een tent, de andere laadt zijn camper vol met z’n hele hebben en houden. Wij zien onszelf ergens tussenin, maar met de komst van Florence neigen we soms net wat meer naar de laatste categorie. Welk level van comfort heb jij nodig onderweg? Dat breng je best op voorhand in kaart. Wil je bijvoorbeeld je eigen toilet meenemen alongtheroad of is dat niet nodig? Slaap je op een opblaasmatje of wil je een volwaardige matras? Wil je een vaste keuken of kook je op een los gasvuurtje? Deze keuzes bepalen jouw manier van kamperen.


Eerst leren, dan investeren

Weet je ongeveer wat jouw minimum is aan comfort? Investeer dan nog niet meteen. Zoek op hoe anderen kamperen, wat er allemaal op de markt is en wat je eventueel zelf kan doen. Bezoek ook eens een kampeerbeurs of vakantiesalon, zodat je alle opties eens in het echt kan bekijken. Ben je (bijna) helemaal overtuigd? Leen of huur eerst eens de camper, caravan of (dak)tent waar je van droomt. Het Yescapa-platform maakt huren (en dus testen) heel laagdrempelig. Je kan zo zelfs verschillende modellen uitproberen, van een mini-camperbusje tot een luxueuze camper. Op die manier vermijd je onnodige kosten.


Oefening baart kunst

Kamperen kan je wel degelijk leren. Eens oefenen met het opzetten van de luifel of (dak)tent, een kampvuur aansteken of eten maken onderweg? Je zal merken dat het je heel wat wijzer maakt en je (kampeer)leven makkelijker ! Ga dus vooraf eens oefenen door dichtbij huis te kamperen! Dat mag je gerust héél letterlijk nemen. Wij kampeerden de eerste keer met ons zelf omgebouwd busje op onze oprit en maakten een kampvuur in de tuin.


Voorbereiding is het halve werk

Klaar om te vertrekken? Zorg dat je weet waar je naartoe kan. Zoek vooraf enkele campings in de buurt of op de route en installeer een kampeerapp. Denk ook goed na over wat je nodig hebt. Ben je zelfvoorzienend, of heb je stroom nodig? Weet welke faciliteiten een campingspot voor jou moet hebben. De eerste keer kamperen kan spannend zijn, en dan is het handig om al enkele slaapopties achter de hand te hebben.


Koester de kampeermomenten

Je eerste kampeervakantie is een feit! Je hebt ongetwijfeld een mooie bestemming uitgekozen, geniet daar dan ook van. Haast je niet van de ene naar de andere bezienswaardigheid maar geniet van het (leren) kamperen. Zo weet je pas écht of kamperen iets voor jou is en hoe je wil dat je volgende kampeertrip eruit ziet. Zoek dus een mooie plek uit, hang wat rond de camper en verken de omgeving van hieruit, want kamperen gaat hand in hand met slow travelling!


Dit artikel werd geschreven in opdracht van Pasar Kamperen en bevat een samenwerking met Yescapa.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page