top of page

4x verrassend wandelen regio Limburg

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

Onlangs vertoefden we enkele dagen in Limburg, wat een topregio bleek voor wandelaars! We ontdekten enkele mooie gebieden waar iedere natuurliefhebber zijn hart zal kunnen ophalen. De regio is gekend voor het beschermen van zijn rijke fauna en flora, en daar hebben we van genoten! Benieuwd waar wij wandelden tijdens ons weekendje Limburg? Leer hieronder verder!


doorkijkkerk in limburg met vrouw

De Teut

De Teut is een natuurgebied in Zonhoven, Midden-Limburg. Het mooi uitgestrekte heidegebied is uiteraard erg populair op het einde van de zomer. Dan staat de heide in bloei staat en kleurt alles paars, maar ook op een droge winterdag was het zeker een bezoekje waard. Wij volgden geen uitgestippelde wandelroute, maar verkenden het gebied op het gevoel en de Teut stelde niet teleur!


Natuurgebied Bergerven

Tijdens ons weekendje Limburg overnachtten wij in park Warredal in Maaseik. Van daaruit kan je een wandeling maken in natuurgebied Bergerven. Je kan er uiteraard ook wandelen zonder dat je hier overnacht en dat zouden we zeker aanraden. Vanop deze parking aan de ketelstraat in Neeroeteren vertrekken verschillende wandelingen (wij volgden de blauwe wandeling). Het gebied ligt in een historische meander van de Maas en wordt onderhouden door onder andere monnikspaarden en Galloway runderen! Als je geluk hebt, kan je deze dus spotten onderweg. Zo zagen wij de monnikspaarden drinken aan één van de meren. Een magisch moment waar we beiden even stil van werden. Ook de aanwezigheid van zeer veel vogelsoorten viel ons op. Er is ook een vogelhut voorzien. Vergeet dus zeker de verrekijker niet!
Borgloon

In Borgloon staat het kunstwerk ‘reading between the lines’ van Gijs Van Vaerenbergh, beter bekend als het ‘doorkijkkerkje’. We parkeerden er onze auto op de parking langs de Sint-Truidersteenweg en van hieruit stonden we op nog geen 15 minuutjes bij het kerkje. Daarna wandelden we nog 20 minuten verder door het landschap vol fruitbomen naar het volgende kunstwerk. Kunstenaar Fred Eerdekens toont een geplooide lijn in het landschap die, enkel wanneer de toeschouwer op een bepaald punt staat, het woord ‘twijfelgrens’ vormt. In totaal kan je dus in een uurtje wandelen in een lus twee leuke, niet-alledaagse kunstwerken zien. Wij gingen op een woensdag buiten de vakantieperiode en toen was het er erg rustig. Maar het modderige pad naar beide kunstwerken doet ons vermoeden dat je de plek in het weekend zal moeten delen.
kunstwerk twijfelgrens

De Wijers

Onze laatste stop van ons weekendje in Limburg, was natuurgebied de Wijers. Oorspronkelijk zouden we dit waterrijk gebied bezoeken voor de uitkijktoren in Zonhoven. Het uitzicht vanop de 15 meter-hoge toren is adembenemend, maar toen we er aankwamen werd al snel duidelijk dat je hier ook heel mooie en lange wandelingen kan maken. Het gebied telt enorm veel vijvers en op sommige plaatsen loop je daardoor over vlonderpaden. Wij verkenden het gebied tijdens ‘golden hour’, wat de ervaring extra magisch maakte.
Tags:

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page