top of page

De prachtige vallei van Hoëgne

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

Onlangs deden we één van de mooiste wandelingen in de Ardennen. We horen het jullie al denken, maar neen het is niet de Ninglinspo! De vallei van la Hoëgne is een prachtig alternatief en ligt slechts een half uurtje verderop. Fan van een mooie wandeling langs het water maar zonder al die drukte? Dan is la Hoëgne iets voor jou!

Nuttige info alongtheroad

Parkeren: Parking de Belleheid Wandeling: 8 km Kostprijs: Gratis


Parkeren kan gratis op ‘Parking de Belleheid’. De parking oprijden zorgt meteen voor een unieke ervaring. Je rijdt er door een stukje van de rivier met je auto of busje. Het klinkt spectaculairder dan het werkelijk is, maar het brengt je hele gezelschap wel meteen in de juiste sfeer! Ondanks dat de wandeling minder bekend is dan de drukke Ninglinspo, zouden we toch aanraden op tijd te komen. Bij terugkomst van de wandeling stond de parking goed vol.


De wandeling op zich is een mooie rustgevende tocht langs het water van ongeveer 8 km. Op verschillende plaatsen werden houten wandelbruggen over het water gebouwd, waardoor de wangeling makkelijk begaanbaar is. Wij deden de wandeling in de winter, maar denken dat het landschap in de herfst nog mooier zal zijn. Er is ook een alternatief voor wie de vallei wil zien, maar niet zo lang kan wandelen. Je kan namelijk ongeveer 2 km wandelen tot aan een picknickplek, wanneer je hier naar links gaat, kom je terug op de parking terecht. In la Hoëgne is er dus voor elk wat wils!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page