top of page

Sneeuw spotten in België

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

De afgelopen weken konden we in België genieten van witte sneeuwtaferelen. In de Ardennen genieten we elk jaar wel van een witte periode, maar omdat een skivakantie er dit jaar voor velen niet inzat, is een tripje naar de Ardennen extra populair. Veel mensen trokken naar de Hoge Venen, omdat dit het hoogste gelegen punt van België is. De grote stormloop zorgde er zelfs voor dat de toegangswegen afgesloten werden. Toch kan je ook op andere plaatsen genieten van een mooie sneeuwwandeling. Want zeg nu zelf, het is toch veel leuker om dat sneeuwtafereel alleen voor jezelf te hebben? Lees hieronder verder om onze 3 alternatieven voor de Hoge Venen tijdens de sneeuwperiode te ontdekken!

Tip: benieuwd of er (veel) sneeuw ligt op dit moment? Via deze website kan je dit makkelijk checken! Let er zeker ook op dat je niet tijdens de jacht gaat, in het weekend van 9 en 10 januari is er jacht in Libramont. Je kan dit checken op deze website.


Ellen die een sneeuwbal gooit naar de camera

Het grote woud van Saint Hubert


Het woud van Saint-Hubert stond al een tijdje op ons to-see-lijstje, dus toen we zagen dat het onder een laag sneeuw bedolven was, wisten we meteen dat we hier onze wandeldag zouden starten. Het woud strekt zich uit over 100.000 hectare. Wij ontdekten tijdens onze dagtrip een deel, gelegen in de gemeente Libin. Op de wandeling kwamen we vele sporen van edelherten en ander wild tegen, waardoor we stiekem hoopten om er enkele te spotten. De dieren verstopten zich die dag net iets te goed, maar we zijn vastberaden om er nog eens in één van de observatiehutten of torens te vertoeven. Wat we wel zagen was een fantastisch sneeuwtafereel, met afwisselende boomsoorten, mooie open vlaktes en hier en daar wat (bevroren) beekjes. Er zijn heel wat uitgestippelde wandelingen, die kan je op hun website terugvinden.


Weetje: je kan in het woud van Saint Hubert ook gratis legaal overnachten in één van de bivakzones.


Libramont


In deze streek maakten we een prachtige wandeling van enkele kilometers. Ons vertrekpunt lag net boven Libramont waar we onze bus langs de kant van de weg ‘La renardière’ zetten. De wandeling was zeer gevarieerd dankzij de verschillende soorten landschappen waarin je terecht komt. Zilverberken helemaal gebukt onder het gewicht van de sneeuw maakten een soort van doorgang naar de hoge klassieke naaldbomen en open vlaktes. Wij gingen in de week, het was er heel rustig, wat onze ervaring alleen maar mooier maakte. Echt aan te raden!


links hoge bomen en rechts lage besneeuwde bomen
onder takken van sneeuw wandelen
tot de knietjes in de sneeuw
Croix Scaille

Enkele weekends geleden hadden we het geluk om in de eerste sneeuwvlokken te lopen. We waren op trip rond Bouillon en overnachtten bij de ‘Belvédère’. Het zicht op Bouillon en zijn Semois is er heel mooi. Om meer sneeuw te zien reden we even door naar Gedinne ‘Croix Scaille’. Dit gebied ligt hoger dan Bouillon en dus meer kans op meer sneeuw. Hier staat de ‘milleniumtoren’, een toren van 42meter hoog die je op mooie dagen op een uitzicht trakteert over de hele streek. Wij waren er deze keer bij slechte weersomstandigheden, dus konden we hier niet van genieten. Na het sluiten van ‘de hoge venen’ werd het hier ook even druk, maar meestal kan je hier heel rustig en prachtige wandeltochten ondernemen door een van de gekleurde routes te volgen. Op koude winterdagen kan je hier vaak door een besneeuwd en ongerept natuurgebied vertoeven!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page