top of page

De mooiste stops regio Bouillon

Een weekendje vrij en geen idee waar naartoe? Wij beschrijven hieronder onze favoriete stops in en rond Bouillon. Een regio die zeker een bezoekje waard is, in elk seizoen!

Ellen aan tombeau du Géant

La passerelle du Moulin de l’Epine

De must-see hangbrug in België bevindt zich op nog geen 5 km van Bouillon centrum. La passerelle du Moulin de l’Epine is één van de bekendste hangbruggen in België en bengelt boven de Semois. Ze is 55 meter lang en vormt één van de hoogtepunten van verschillende wandelingen in de buurt. Als je geen zin hebt in een lange wandeling, kan je ook gewoon de auto kortbij parkeren en even op of rond de brug vertoeven. Ze is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent!


Le Tombeau du Géant

Le Tombeau du Géant of ‘het graf van de reus’ biedt een uitzonderlijk panorama over de Semois. Het is één van de meest gefotografeerde punten in Bouillon en terecht. Toen wij er waren was het een mistige dag, maar zelf dan blijf je onder de indruk van de natuurpracht. Vanuit Bouillon kan je een pittige wandeling maken met dit uitzicht als hoogtepunt, maar ook hier weer kan je in de buurt de auto parkeren om gewoon even van het uitzicht en de omgeving te genieten.


Belvédère du Bouillon

Deze uitkijktoren die een beetje verstopt ligt in de bossen van Bouillon geeft je een panoramisch zicht over Bouillon en haar Semois bij helder weer. Het vergt wat zoekwerk om er te geraken aangezien het pas laat met één enkel houten bordje aangeduid staat, maar is zeker een kleine omweg waard!


Herbeumont

Bij onze zoektocht naar een slaapplaats voor Coiske kwamen we in Herbeumont, op ongeveer 20 minuutjes van Bouillon terecht. Als de natuur en de rust op zich voldoende zijn, is het hier echt genieten geblazen. Er vertrekken zeer veel wandelingen vanaf dit punt en ondanks dat ze erg goed aangegeven waren, slaagden we er toch in om aan ‘de verkeerde’ wandeling te beginnen. We dachten de wandeling naar uitkijkpunt ‘le tombeau du Chevalier’ te doen. Opnieuw een bekend uitkijkpunt in de streek. Het ‘graf van de ridder’ zagen we niet, maar we kwamen wel een mini-waterval, een verlaten huisje en heel wat moois tegen. We raden zeker aan om één van de verschillende bewegwijzerde wandelingen die je op de website van Herbeumont terugvindt te doen, en je te laten verrassen door wat de natuur te bieden heeft.


Rocher du hat

Technisch gezien, kunnen we ‘Rocher du Hat’ misschien niet meer tot regio Bouillon rekenen. Het ligt namelijk in Chiney, wat nog wat Zuidelijker ligt. Vanaf Bouillon-centrum zal je er nog een goede 30 minuten over rijden tot in Ciney, maar als je het ons vraagt mag een wandeling naar uitkijkpunt Rocher du Hat echt niet ontbreken. Wanneer je op de rots staat, zal je ongetwijfeld even stil worden van de omliggende natuurpracht. De wandeling start aan auberge de l’Embarcadère, bedraagt ongeveer 6 km en staat over de hele weg zeer goed aangegeven door middel van een gele driehoek met nummer 25. Het is geen moeilijke wandeling, maar in de winter ligt het pad er wel modderig bij en zijn goede wandelschoenen of laarzen geen overbodige luxe. Wanneer je toch liever niet de volledige lus loopt, kan je de wandeling in de tegenovergestelde richting starten, waardoor je veel sneller bij Rocher du Hat aankomt. Wij zouden echter aanraden om toch de volledige wandeling te lopen, aangezien ja anders misschien de kans om een hertje te spotten misloopt. Wij zagen er maar liefst drie tijdens onze wandeltocht!0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page