top of page

Carrasqueira: ultieme Portugese authenticiteit

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023


Één van de meest bijzondere plekjes die we in Portugal, regio Alentejo, ontdekten, is ongetwijfeld Carrasqueira. Dit dorpje heeft een kleine authentieke vissershaven, genaamd Cais Palafitico da Carrasqueira, aan de monding van de Sado-rivier. Hier werd een unieke constructie gebouwd door de lokale vissers in de jaren ‘50. De huidige constructie vormt een doolhof van pieren die gebouwd zijn op verschillende ongelijke houten pijlers, afgewisseld met typische vissershutten. Hun doel? De plaatselijke vissers toegang verschaffen tot hun vrolijk gekleurde boten, zowel bij eb als bij vloed. Afhankelijk van het tijdstip van je bezoek, zal de haven er dan ook helemaal anders uitzien. Bij eb, liggen alle bootjes in een modderpoel en zie je de constructie van de haven volledig. Bij vloed krijg je een beeld van dobberende boten, pieren die half onder water staan en een mooi uitzicht over de Sado rivier en zijn bewoners. Bryan omschreef het landschap en de sfeer als een mini-versie van de Donaudelta. Het landschap vormt dan ook een speeltuin voor fotografen. De geschiedenis van deze plek (en meer bepaald de specifieke architectuur van de haven) gaat reeds enkele eeuwen terug en dat voel je ook wanneer je er rondloopt.


Nog enkele tips voor je bezoek:

  • Bekijk op voorhand of je er bij eb of bij vloed zal zijn. Als je voldoende tijd hebt, ga de haven bewonderen op 2 verschillende tijdstippen.

  • Een extra vleugje magie? Ga bij zonsopgang of zonsondergang een kijkje nemen.

  • Je kan in Carrasqueira, net als de plaatselijke bevolking, verse vis inkopen bij Ismael’s house. Meer informatie hierover kan je hier terugvinden.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page