top of page

De abdij van Villers-la-Ville

Bijgewerkt op: 21 jul. 2023

De abdij van Villers is een unieke locatie in Waals-Brabant. Deze ruïne van de oude cisterciënzerabdij ademt geschiedenis en is dan ook de perfecte daguitstap in Belfië voor iedereen die houdt van natuur en cultuur. De abdij werd gebouwd in het begin van de twaalfde eeuw, wat de plek uiteraard erg bijzonder maakt.


Wanneer je op de site wandelt waan je je even terug in de tijd. Op het dak na, is er nog heel veel bewaard gebleven, wat een aparte sfeer creëert. Naast indrukwekkende ruïnes heeft de abdij ook natuurpracht te bieden. Je kan er namelijk vijf aangelegde tuinen vinden, oude rozenstruiken en ook een boomgaard. Dit zorgt voor een daguitstap met veel afwisseling.


De site is elke dag geopend en zeer toegankelijk. De parking vlakbij is gratis en er zijn zelfs enkele plaatsen voor campers beschikbaar. Wij brachten enkele uren door op deze bijzondere locatie en merkten pas toen we er warenos dat je hier eigenlijk perfect kan picknicken. We zouden dus zeker aanraden om iets te eten en te drinken mee te nemen! Volwassenen betalen 9 euro per persoon voor een toegangsticket. Meer praktische informatie vind je op de website van de abdij van Villers-la-Ville.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page