top of page

Fondry des chiens, genieten dichtbij huis

Een tijdje geleden beslisten we impulsief om op weekend te vertrekken richting de Ardennen. ‘Fondry des chiens’ stond al langer op ons ‘to-see’-lijstje dus dit was onze eerste bestemming. Daarnaast bezochten we ook het nabijgelegen dorpje ‘Nismes’. De perfecte daguitstap, als je’t ons vraagt! Lees hieronder ons verslag over deze mooie streek.


‘Fondry des chiens‘ is een zinkgat in het Natuurpark Viroin-Hermeton en is zeker het bezoeken waard. Je kan er mooi wandelen en even afdalen terwijl je vergeet dat je nog steeds in België bent. Ondanks dat het niet erg groot is krijg je door de mooie rotsen en het speciale landschap het gevoel dat je één bent met de natuur. Geoefende wandelaars kunnen er naartoe wandelen vanuit Nismes, een pittoresk naburig dorpje, maar ‘Fondry des chiens’ is bereikbaar voor iedereen. Ook met kindjes of mensen die minder goed te been zijn kan je hier genieten van het uitzicht. Er is parkeerplaats vlakbij en een afdaling is zeker geen must. Wij overnachtten op de parking, zodat we de eerste zonnestralen in de ochtend konden meepikken.


Wanneer je in de buurt bent, kan je het dorpje ‘Nismes’ echt niet links laten liggen. Het is er klein maar erg gezellig dankzij de talrijke bruggetjes over de l’eau noire (rivier). Daarnaast heeft Nismes ook een zeer mooi park dat luistert naar ‘Les jardins d’O’. Het is een erg mooie plaats om even rond te wandelen en, indien het water hoog genoeg staat, kan je er ook bootje varen. We laten de foto’s hieronder voor zich spreken.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page